sülüklü göl kamp alanı yerleri

Rakım: Deniz seviyesinden 1100 metre yüksekliktedir.

 

İklimi: Karadeniz ve Marmara İklimi Sonbahardan itibaren geceleri soğuk. Yaz dönemi gündüzler sıcak geceler serin.

 

Bitki ve ağaç çeşitliliği: 38'i sadece burada yetişen endemik tür olmak üzere 406 bitki türü vardır.

 

Yaban hayvanları: Bölgede Boz ayı yaşamaktadır, misafirperverseniz geceleri ziyaretinize gelebilir. Ormanlık alan olduğu için sivrisinek için önlem almalısınız. Göl kenarında özellikle üreme mevsimine rastlarsanız kurba senfonisi dinleyebilirsiniz. Göl içinde alabalık ve sazan balığı yaşamaktadır.

 

Koordinatları: 40-31 Kuzey 30-52 Doğu

 

Çoğrafi sınırları:  Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Susuz yaylası ile Göynük İlçesine bağlı Çubuk ve Arıkçayırı yaylalarına, Sakarya Akyazı Dukurcun'a bağlı Davlumbaz yaylasına sınırı vardır.

 

Büyük şehirlere mesafesi: Sülüklü göl İstanbul'a yaklaşık 200km mesafede ve 3 saat uzaklıktadır. Bolu'ya yaklaşık 90km mesafede ve 1 saat uzaklıktadır. Bu durumda Sülüklü göl Ankaraya kaç km dir derseniz? Bu yol hesaplamasını da size bıraktık.

 

Sülüklü göl ulaşım ve yol tarifi: Sülüklü göle ulaşım kişisel aracınızla yapılabilir. Ya da İstanbul üzerinden Sakarya-Akyazı-Tavşansuyu Köyü' ne otobüsle ulaşmanız ve Tavşansuyu köyünden 9km (ortalama 3-4 saat) yürümeniz gerekir. Ya da köylülere rica edip ücretini ödeyerek traktör, patpat veya şansınız varsa otomobille kendinizi göle bıraktırabilirsiniz. Dönüş için akşam en geç 16 da Tavşansuyu köyünde olmalısınız ki son araca yetişebilesiniz. Günü birlik gidiş dönüşü otobüsle bu şekilde yapamazsınız. Ayrıntılı yol tarifi için: Sülüklü göle nasıl gidilir ve yol tarifi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz

 

Sülüklü göl tabiat parkı giriş ücretleri ne kadar

Sülüklü göle giriş ve göl etrafında yapılan tüm faaliyetler ücretlidir.

 

 

 

Sülüklü göl neden Tabiat parkı yapıldı

sülüklü göl kamp alanı yerleri bilgi

Sülüklü göl İstanbul'a, Ankara'ya ve Kocaeli gibi diğer illere oldukça yakın gezi yerleri arasındadır. Yaz veya kış aylarında kamp kurmak için yola çıkmadan önce mutlaka bilgi isteyiniz. Sülüklü göl 2011 yılına kadar uzun yıllar tabiatı koruma alanı statüsünde kalmıştır; ancak ne yazıkkı bu tarihte bilinmeyen bir nedenle statüsü tabiat parkına çevrilmiştir. Oysaki bu statü değişikliği yapılmayabilir veya illa yapılacaksa en azından Yedigöller gibi bir milli park yapılabilirdir. Bu karardan geri dönüş olur mu bilinmez; ancak yapılan bu yanlış düzenleme sonucunda sülüklü gölün eşsiz ekolojik dengesinin, hayvan ve bitki çeşitliliğinin bozulması ve zamanla bir park ve mesire haline dönüşmesi kaçınılmaz görünüyor. Bu nedenle yetkililerin göstermediği bu hassasiyeti siz doğa severlerin göstermesini bekliyoruz.

 

Ülkemiz bozulmamış doğal güzelikleri ile adeta cennetten bir parça. Ne varki bu doğal güzelliklerden herkesin eşit ve ücretsiz şekilde faydalanabilmesi gerektiği anlayışı gittikçe ortadan kalkıyor. Doğal ortamların imara ve turizme açılmasıyla birlikte Otel, pansiyon, dağ evi gibi şirketleşmeler doğal ortamların parası olanların faydalanabileceği yerlere dönüşmesine neden oluyor. Bu olunca da ortada ne doğa kalıyor ne de doğallık.

 

Sülüklü göl ülkemizin bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar kalan doğal ortamlarından biridir. 2011 yılında bizim tahmin ettiğimiz; ancak çoğu sözde doğa sever örgütlerin umursamadığı ticari sebepler nedeniyle çıkartıldığı "Korunan alanlar" listesine mutlaka yeniden konmalıdır.